Geschiedenis HobNob

Vrij vertaald betekent HobNob,” gezellig samen zijn”.
HobNob was in de jaren zestig en zeventig een zeer populair jongerencentrum en werd destijds goed bezocht. Voorheen zat in dit pand de textielfabriek Teutelink.

 

Screen Shot 2017-03-06 at 15.36.53

Het jongerencentrum Hob Nob

Eerst gelegen aan de Tuinstraat in Almelo, daar werd het jongerencentrum op 11 januari 1971 door een brand verwoest en ging daarna door aan het Westerdok.
Het jongerencentrum sloot in 1975 definitief zijn deuren.

Stichting HobNob 2000 is ontstaan uit een groep mensen van het voormalige jongerencentrum HobNob. Een aantal oud-leden hebben de koppen bij elkaar gestoken om het eerste festival te organiseren, op zaterdag 8 juli 2006.

En dat met een groot succes, want het HobNob festival trekt inmiddels vele duizenden bezoekers vanuit Almelo, maar ook uit de rest van Nederland.

Het is uitgegroeid tot een populair en vooral gratis openluchtfestival met een mix van muziek voor jong en oud. Het wordt gehouden op de prachtige locatie in het Schelfhorstpark, aan de Sluitersveldsingel in Almelo.
Bands met verschillende Rockmuziekstijlen spelen afwisselend op twee podia om het publiek, van alle leeftijdscategorieën, te amuseren.

Het festivalbudget is voornamelijk te danken aan subsidie van de gemeente Almelo, sponsoren en het komt uit de betaalde consumpties.
Bovendien draait het festival volledig op ruim 100 enthousiaste vrijwilligers.

Stichting HobNob 2000 heeft Stadsprijs Almelo van 2011 gewonnen, vanwege de opvallende bijdrage die geleverd is aan de Almelose samenleving.

Screen Shot 2017-03-06 at 15.36.57

Deze is op 2 december 2011 overhandigt in de bibliotheek Almelo door de burgemeester Hermans-Vloedbeld. Andries de Groot, voorzitter van HobNob, nam de prijs in ontvangst. De prijs bestond uit een geldbedrag van 3.000 euro, een sculptuur van de kunstenaar Robert Jansen en een oorkonde.

Jubileum op 4 juli 2015 het 10e HobNob festival.