Algemeen

Geschiedenis HobNob

Vrij vertaald betekent HobNob,” gezellig samen zijn”.
HobNob was in de jaren zestig en zeventig een zeer populair jongerencentrum en werd destijds goed bezocht. Voorheen zat in dit pand de textielfabriek Teutelink.

 

Screen Shot 2017-03-06 at 15.36.53

Het jongerencentrum Hob Nob

Eerst gelegen aan de Tuinstraat in Almelo, daar werd het jongerencentrum op 11 januari 1971 door een brand verwoest en ging daarna door aan het Westerdok.
Het jongerencentrum sloot in 1975 definitief zijn deuren.

Stichting HobNob 2000 is ontstaan uit een groep mensen van het voormalige jongerencentrum HobNob. Een aantal oud-leden hebben de koppen bij elkaar gestoken om het eerste festival te organiseren, op zaterdag 8 juli 2006.

En dat met een groot succes, want het HobNob festival trekt inmiddels vele duizenden bezoekers vanuit Almelo, maar ook uit de rest van Nederland.

Het is uitgegroeid tot een populair en vooral gratis openluchtfestival met een mix van muziek voor jong en oud. Het wordt gehouden op de prachtige locatie in het Schelfhorstpark, aan de Sluitersveldsingel in Almelo.
Bands met verschillende Rockmuziekstijlen spelen afwisselend op twee podia om het publiek, van alle leeftijdscategorieën, te amuseren.

Het festivalbudget is voornamelijk te danken aan subsidie van de gemeente Almelo, sponsoren en het komt uit de betaalde consumpties.
Bovendien draait het festival volledig op ruim 100 enthousiaste vrijwilligers.

Stichting HobNob 2000 heeft Stadsprijs Almelo van 2011 gewonnen, vanwege de opvallende bijdrage die geleverd is aan de Almelose samenleving.

Screen Shot 2017-03-06 at 15.36.57

Deze is op 2 december 2011 overhandigt in de bibliotheek Almelo door de burgemeester Hermans-Vloedbeld. Andries de Groot, voorzitter van HobNob, nam de prijs in ontvangst. De prijs bestond uit een geldbedrag van 3.000 euro, een sculptuur van de kunstenaar Robert Jansen en een oorkonde.

Jubileum op 4 juli 2015 het 10e HobNob festival.

Bereikbaarheid

Lijndiensten bussen naar schelfhorstpark

Lijn 23: Station → Kluppelshuizen → Schelfhorst → Rumerslanden → Sluitersveld → Station.
Lijn 24: Station → Sluitersveld → Rumerslanden → Schelfhorst → Kluppelshuizen → Station.

Uit en of instappen kunt u het beste doen aan de Rustweg dit is het dichtst de ingang tot het HobNob Festival terrein.

Auto:

Bezoekersinformatie

Voorzieningen op het terrein zijn normale toiletten, een pinautomaat en kassa’s waar je consumptiemunten kunt kopen, contant of pin. Ondanks dat de organisatie rekening houdt met de wettelijke normen voor geluidsoverlast, vragen wij onze bezoekers rekening te houdenmet het volume van de muziek die op het terrein en bij de podia te horen is. Het is verstandig om gehoorbescherming te dragen. Daarnaast wordt er op HobNob gebruik gemaakt van lichteffecten die gevaar kunnen opleveren voor mensen met epilepsie of een overgevoeligheid voor licht.

Festivalreglement

Voor de veiligheid van iedereen die op het HobNob terrein aanwezig is, zijn regels vastgesteld. Deze wijken niet af van andere evenementen in Nederland. Lees ze zorgvuldig door voor je naar het HobNob festival komt, want door aanwezig te zijn op het festivalterrein ga je automatisch akkoord met deze huisregels.

Kaarten

Voor HobNob hoef je geen kaarten te kopen, want het festival is gratis toegankelijk. Indien deze worden aangeboden, zal onmiddellijk aangifte worden gedaan bij de politie.

 

Toegangscontroles

HobNob is gratis toegankelijk. Er zijn wel toegangscontroles, voor de veiligheid van bezoekers en artiesten. Bij deze controles worden tassen gecontroleerd en kan er gefouilleerd worden.

 

De volgende zaken mogen niet mee op het HobNob terrein en zullen dus bij controles moeten worden ingeleverd of naar huis worden gebracht:

  • drink- en etenswaren
  • glas, blik en (plastic) flessen
  • vuurwerk
  • wapens
  • gevaarlijke/scherpe voorwerpen
  • parfum, deodorant en overige spuitbussen
  • stoelen, krukjes e.d.
  • geluids- en of beeld opname apparatuur, m.u.v. mobiele telefoons (op de muziek en optredens van de artiesten is het beeld- en geluidsrecht van toepassing).
  • (semi-)professionele fotocamera’s, waaronder wordt verstaan camera’s met verwisselbare lenzen.

Het oordeel van de beveiligingsmedewerkers is bindend. Wie het festivalterrein betreedt geeft daarmee automatisch aan mee te werken aan controles van kleding en tassen. Indien verboden voorwerpen worden aangetroffen, word je overgedragen aan de politie.

In beslag genomen voorwerpen

Zaken die niet zijn toegestaan op het festivalterrein worden in beslag genomen en ben je definitief kwijt.

Eigen risico

Het betreden van het festivalterrein en het bijwonen van de optredens zijn geheel voor eigen risico van de bezoeker. De organisatie van HobNob is op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige schade ontstaan aan bezoekers en/of eigendommen van bezoekers.

 

 

bewaking

Op het gehele festivalterrein loopt beveiliging en politie rond.

image001

Ongewenst gedrag en strafbare feiten

Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan voorschriften en of aanwijzingen van het beveiligingspersoneel. Aanwijzingen en of opdrachten gegeven door of namens medewerkers van de organisatie dienen direct uitgevoerd dan wel nageleefd te worden. Indien het beveiligingspersoneel of de organisatie oordeelt dat je gedrag ongewenst is, kan je de toegang tot het festivalterrein worden ontzegd. Bij strafbare feiten word je te allen tijde overgedragen aan de politie en zal er aangifte worden gedaan.

 

 

Alcohol

Volgens de Nederlandse wetgeving is verkoop van alcoholische dranken aan personen jonger dan 18 jaar niet toegestaan, evenals het nuttigen van alcohol door deze personen. HobNob wijkt net als andere evenementen niet af van deze wetgeving en er zal dan ook op worden gecontroleerd. Je kunt om legitimatie worden gevraagd.

Als je 18 jaar of ouder bent en er is twijfel over de hoogte van je leeftijd, kan het zijn dat je steeds om legitimatie wordt gevraagd. Draag dan ons speciale NIX18 polsbandje, verkrijgbaar bij de bar.

Drugs

Het bij je hebben of verhandelen van drugs is op HobNob festival terrein niet toegestaan en is strafbaar.

Wildplassen

Is natuurlijk niet toegestaan en de politie deelt hiervoor bekeuringen uit. Maak dus gebruik van de toiletvoorzieningen op het terrein.

 

Verkoop en promotie

Verkoop en of promotie van goederen en/of diensten op of rond het HobNob terrein is niet toegestaan zonder vooraf verkregen schriftelijke toestemming van de organisatie.

 

Kinderen

Kinderen jonger dan 12 jaar worden alleen toegelaten tot het terrein onder begeleiding van een volwassene.

 

Dieren

Zijn toegestaan, mits aangelijnd en geheel op eigen risico.

 

Rolstoelen

De organisatie van HobNob doet zijn best om het festival toegankelijker te maken voor rolstoelen. Zo mogelijk zijn er een aantal plaatsen voor rolstoelen, vlak bij de podia. Er kan echter niet worden gegarandeerd dat er plaats is.

Aanwijzingen van personeel dienen te allen tijde te worden opgevolgd.

Overnachten

Op het HobNob terrein mag niet worden overnacht.

Verloren of gevonden voorwerpen

Alle gevonden voorwerpen worden tijdens het festival verzameld bij de backstagetent. Na afloop van het festival worden gevonden voorwerpen naar de Stadstoezicht Almelo gebracht. Bent u uw fiets of bromfiets kwijt? Doe eerst aangifte van diefstal bij de politie. Daarna kunt u bij Stadstoezicht kijken of uw verloren fiets of bromfiets is teruggevonden.

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers kan HobNob niet bestaan. Wil jij ons helpen dit festival tot een succes te maken? Dat kan! We zoeken opbouwers en afbrekers, tappers, schoonmakers en zeker allrounders die 5 dagen beschikbaar zijn voor alle functiesIn ruil krijg je een collectors T-shirt (want wie wil nou niet zo vet crew-shirt?), een hele leuke dag en een vrijwilligers feest.  Interesse? Vraag dan het aanmeldingsformulier aan via hobnobvrijwilligers@gmail.com en zet je daarin wat je wilt doen en welke ervaring je eventueel hebt. We nemen dan z.s.m. contact op met je op. LET OP! Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend, de HobNob organisatie rekent erop dat je je aan je afspraken houd.

Reglement voor vrijwillers is hier te downloaden.

Sponsoring

Wilt u in 2017 onderdeel zijn van het succes van Hob Nob? Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Via deze link vindt u een overzicht van onze partners en sponsoren van HobNob 2016.