Wild Romance (ook The Wild Romance / His Wild Romance) is de begeleidingsband van de Nederlandse zanger-pianist Herman Brood en de iconen van de Nederlandse Rockmuziek.

De band ontstond in november 1976 in Groningen . De naam is ontleend aan de regel “and I lost my mind in a wild romance”, uit een song van de Amerikaanse jazz- en blueszanger Mose Allison. 

Dany Lademacher, gitarist/vocalist,  gaat  in 1977 met Herman Brood & His Wild Romance spelen.  Dit is het begin van een van de meest succesvolle bands uit de geschiedenis van de rockmuziek en veroveren zij Nederland, België en Duitsland “Herman Brood & His Wild Romance”. 

Dany schrijft samen met Herman een groot aantal hits, waaronder “Never be clever” en “Saterday Night”, goed voor een zeventiende plaats in de Amerikaanse top 100. De Absolute National USA Break out in alle 50 staten van de USA.

De naam “Wild Romance” doet nog steeds de harten van vele muziekliefhebbers sneller kloppen. De band ging de rockgeschiedenis in als een absolute live-sensatie met een record aan optredens en nu herleeft de glorie!

Herman Brood’s sprong van het Hilton, op 11 juli 2001, luidde een lange stilte in. Naar nu blijkt een stilte voor de storm. Want onder leiding van Mister “Saturday Night” himself, ster-gitarist Dany Lademacher, komt de Wild Romance op volle kracht terug op het podium met de Out of Heaven theater en muziektour.

New Songs & natuurlijk ook al die legendarische Herman Brood hits.

De band heeft met het album ‘NO TIME’ een Top CD afgeleverd.
met lovende kritieken van o.a.
Music Maker citaat: een hele lekkere plaat (4 Sterren)
Soundz citaat: fijne korte riffgerichte rocksongs en het opvallend pakkend ‘YOU’ (single) en misschien leuk om te vermelden dat Dany Lademacher  is verkozen als beste All Time Top-gitarist van de Benelux en David Hollestelle als 5de (Blad Gitarist afgelopen week)
Trouwens Freddy Cavalli postuum op nr 1 (bass)

https://www.gitarist.nl/nieuws/artikel/2-21795/gitarist-poll-uitslag-2018-all-time-favorite-gitarist-benelux

Comments

comments