header_vervolg

The Fortunate Sons

The Fortunate Sons heb je vanaf januari dit jaar kunnen bewonderen op SBS6. In het nieuwe seizoen van "The Tribute – Battle of the Bands" speelden ze met twaalf andere tributebands de grootste hits van hun favoriete artiest tot in perfectie na. The Fortunate Sons - Creedence Clearwater Revival tribute - deed dat heel erg goed en scoorde een tweede plek én daarmee drie optredens in een bomvolle Ziggo Dome.

Proud Mary, Who’ll StopThe Rain, Bad Moon Rising, I put A Spell On You; Dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren '60 en '70 ongekende successen te boeken. Talloze hitnoteringen en een optreden op Woodstock waren dan ook het gevolg. De muziek van C.C.R. staat bij velen van ons als de ultieme soundtrack van de roemruchte jaren ’60 en ‘70 in het geheugen gegrift. The Fortunate Sons laat deze tijden weer herleven op 6 juli tijdens HobNob!

De mannen vonden dat het C.C.R. repertoire niet voor de bühne verloren moest gaan en hebben zich ontpopt als trefzekere vertolkers van hun helden. Met hun spetterende “Tribute to C.C.R.” hebben ze in de afgelopen jaren talloze wervelende shows in binnen- en buitenland gegeven en zodoende een stevige live reputatie opgebouwd.

The Fortunate Sons weten als geen ander met hun “Tribute to C.C.R.” de sfeer en het gevoel van de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink uit Almelo komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van C.C.R. frontman John Fogerty. Door velen is hij dan ook al tot “de Nederlandse John Fogerty” gekroond. Met de weergaloos swingende ritmesectie van Arn Kortooms op bas en Ipo van Drooge op drums en de sfeervolle invulling door Jan van Bijnen op gitaar en toetsen wordt het geheel tot een dampend feest.

Bad Moon Rising

youtube-video-thumbnail

The Fortunate Sons | SBS6 Battle of the Bands

We tellen af, nog ...

Dag
Uur
Minuut
Seconde
Dag
Uur
Minuut
Seconde
Scroll naar boven