header_vervolg

Geschiedenis

Vrij vertaald betekent HobNob: ”Gezellig samen zijn”.

Begin jaren zeventig was HobNob een populair jongerencentrum in Almelo. In 1968 werd begonnen in de oude textielfabriek Teutelink, op de hoek van de Kolkstraat en Tuinstraat. Twee jaar later brandde dat pand af, waarna HobNob verhuisde naar ’t Westerdok in het oude pand van meubelmakerij Makkinga.

Bij HobNob traden destijds beroemde artiesten op, zoals The Golden Earring, Long Tall Ernie and the Shakers, Cuby & the Blizzards en Q65. In die paar jaar moeten er meer dan 40.000 bezoekers bij deze concerten zijn geweest. Bij HobNob waren ook creatieve cursussen als fotografie en kleien. De gemeente draaide na enkele jaren de subsidiekraan dicht, waardoor HobNob in 1975 definitief zijn deuren sloot.

Stichting HobNob 2000

Stichting HobNob 2000 is ontstaan uit een groep mensen van het voormalige jongerencentrum HobNob. Een aantal oud-leden hebben de koppen bij elkaar gestoken om het eerste festival te organiseren op zaterdag 8 juli 2006.

Een gevestigde naam

En dat met groot succes! Het HobNob Festival - jaarlijks gehouden op de eerste zaterdag in juli - trekt inmiddels vele duizenden bezoekers vanuit de regio Almelo, maar ook uit de rest van Nederland.

textielfabriek
Textielindustrie in Almelo
Over HobNob Andries

Pop & Rockmuziek

HobNob is uitgegroeid tot een populair openluchtfestival met muziek voor jong en oud. Het wordt gehouden op de prachtige locatie in het Schelfhorstpark, aan de Sluitersveldsingel in Almelo.

Bands met verschillende Rock/pop muziekstijlen spelen afwisselend op twee podia om het publiek, van alle leeftijdscategorieën, te amuseren.

Het festival is GRATIS toegankelijk door subsidies en sponsorgelden én draait volledig op de ruim 100 enthousiaste vrijwilligers die hun beste beentje voorzetten.

Winnaar Stadsprijs 2011

Stichting HobNob 2000 heeft de Stadsprijs Almelo van 2011 gewonnen, vanwege de opvallende bijdrage die geleverd is aan de Almelose samenleving.

Eerdere edities van HobNob

Scroll naar boven