header_vervolg

11 Edities van HobNob aan het roer!

We gaan in gesprek met Andries de Groot, grondlegger van HobNob. Na de sluiting van jongerencentrum HobNob werd tijdens een reünie bedacht dat er een popfestival moest komen. Andries (70) is een man van daden en vatte de koe bij de horens. “Ja, dat gaan we doen, organiseren een popfestival”. Met een startkapitaal van Euro 4.000 werd de eerste editie van HobNob in 2006 weer een reünie voor vroegere bezoekers en medewerkers van het jongerencentrum. Met de nodige hobbels door goede en slechte edities is HobNob na 15 edities uitgegroeid tot een begrip in Almelo. Bij 11 edities stond Andries aan het roer met de “harde kern”, Jan Hondebrink en Riekie Wijnen.

HobNob rockt

Het was nooit een vraag welke muziek op het festival zou worden geprogrammeerd. ROCK! Maar dan wel in de breedste zin van het woord. Van Indie tot Metal, alles kon, als het maar rockte. Mooi Wark, the Animals, Di-rect, Rondé en Armand. ‘Het was een bak werk, maar ik moet ook wat te doen hebben’, zegt Andries. HobNob is altijd gratis geweest, ‘want iedereen moet kunnen komen’. ‘En als er een keer een moeder met haar kinderen kwam, dan kreeg ze gewoon een paar munten’. Zijn pensioen luidde ook het einde van zijn voorzitterschap in. Het voorzitterschap werd overgedragen aan Ursula Wijnen. Met haar moeder als vast bestuurslid, kind aan huis bij HobNob vanaf de start.

Het huidige team van HobNob is enorm dankbaar voor de basis die door Andries en zijn verschillende teams is gelegd. We zien hem ook zeker op 6 juli, want hij is er altijd bij.

Andries de Groot
Scroll naar boven